Leiding geven in tijden van crisis en chaos – webinar

De Taborgroep organiseert webinar

De Taborgroep is een netwerk van autonome organisaties die elkaar versterken in het waardegericht ondernemen. We organiseren diverse netwerkactiviteiten, ondersteunen de partners via consultancy, creëren en geven opleidingen en engageren ons in innovatieve projecten.  

Het netwerk van de Taborgroep bestaat uit sociale ondernemingen en scholen, die met hun 9000 medewerkers impact hebben op tienduizenden mensen uit Oost- en West-Vlaanderen. 

Terwijl (social) media overspoeld wordt met tips om ‘verveling tegen te gaan’,  steken wij met zijn allen nog maar eens een tandje of twee, drie, vier bij. Dit toont hoe veerkrachtig we als medewerker en als organisatie.
In tijden van Corona willen we organisaties, en in het bijzonder de partnerorganisaties van de Taborgroep, zoveel mogelijk ondersteunen.

De Taborgroep organiseerde een webinar waar Philippe Bailleur met ons meedacht hoe we in deze crisis onze organisaties als levend systeem gezond en veerkrachtig kunnen houden. Heel leerrijk.

Herbekijk

Een crisis zet organisaties en zijn medewerkers onder druk. Er is veel anders en dat zorgt voor onzekerheid en spanning. Er is ook veel betrokkenheid en bereidwilligheid. Medewerkers geven wat ze kunnen op de werkvloer. Wat dan weer de vraag doet rijzen: hoe lang kan dit zo doorgaan?  Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we op het einde van de rit als organisatie sterk staan en er geen medewerkers in de lappenmand belanden? 

Dat vroegen we tijdens een webinar aan Philippe Bailleur, ervaren organisatiecoach in heel uiteenlopende organisaties. Een heel leerrijke en inspirerende sessie.

Heb je deze gemist? Bekijk hier de opnames en de slides.  

Download hier de slides

Vervolg

Tijdens het tweede webinar op 9 april gingen we dieper in op vragen en bedenkingen.

Download hier de slides van deze webinar.

Oplossingsgericht werken

Mensen inzicht geven in wat zo’n crisis met hen doet kan een eerste stapje zijn om ook naar andere opties te kijken, om misschien zelf ook te groeien of te leren op zo’n moment. 

Op het internet doen heel wat schema’s de ronde. Bij partnerorganisatie De Vierklaver hebben ze er zo eentje aangepast aan het gedachtengoed van het oplossingsgericht werken (solution focus). Het model onderscheidt drie zones: de angstzone, de leerzone en de groeizone.  

Meer weten? Ondersteuning nodig?

Begrijp je sommige dingen uit dit webinar niet helemaal? Of heb je er een andere mening over?

Blijkt de praktijk toch anders dan de theorie en loop je daar wat op vast? Borrelen er tijdens het toepassen van de tips nieuwe vragen op? 

Wij zijn er voor jullie. Voor een luisterend oor, tips en handvaten, samen oplossingen te bedenken, vertalingen te zoeken van wat in de webinars naar voor kwam, enz. Alles wat jou houvast kan geven in het ondersteunen van medewerkers.

Bel of mail naar de consultants van Talent & Organisatie.
Zij werken momenteel van thuis uit en zijn te bereiken via onderstaande gegevens. Dat kan ook via een videochatten.

·        Brecht De Schepper – GSM 0486/90 52 62 – brecht.deschepper@tabor.be

·        Eva Lemay – GSM 0472/33 67 30 – eva.lemay@tabor.be

·        Lieve Peeters – GSM 0497/97 68 66 – lieve.peeters@tabor.be

·        Lieve Proost – GSM 0487/64 01 10 – lieve.proost@tabor.be

·        Melissa Plasschaert – GSM 0478/66 43 21 – melissa.plasschaert@tabor.be

·        Tom Demeulenaere – GSM 0473/41 58 53 – tom.demeulenaere@tabor.be