Over Taborgroep

De Taborgroep vormt een uniek transsectoraal netwerk van meer dan 60 autonome organisaties uit Oost- en West-Vlaanderen. De groep versterkt waardegericht ondernemen in de sectoren welzijn, gezondheid en onderwijs.

De Taborgroep biedt de partnerorganisaties binnen het netwerk consultancy aan op het vlak van duurzame infrastructuur, informatie & communicatie, sociaal economisch ondernemen, samen-aankoop en talent & organisatie.

We werken actief aan gemeenschappelijke doelen en organiseren diverse netwerking-activiteiten voor de partnerorganisaties. Daarnaast engageren we ons ook in externe projecten.

 

Maatschappelijke impact
De Taborgroep volgt maatschappelijke ontwikkelingen op de voet. Daarom wordt ze regelmatig geconsulteerd over de sectoren welzijn, gezondheid en onderwijs. Beleidsmakers zien de Taborgroep als een referentie bij innovatie en veranderingstrajecten. Ze laat haar stem horen in het maatschappelijke debat over waardegerelateerde thema’s, zoals hoe social profit en ondernemerschap hand in hand kunnen gaan.

 

Waarden

De Taborgroep werkt vanuit:

  • Empathie als motor voor sociale cohesie;
  • Een hoog integriteitsgehalte;
  • Duurzaamheid door het nastreven van de essentie.

De 3 kernwaarden van de groep vertrekken vanuit de 7 ankerpunten die bij de stichting werden geformuleerd: solidariteit, gastvrijheid, evenwaardigheid, openheid, kwaliteit, soberheid, innovatie.